route
route
empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3 empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3

Jacobus' Jacobsroute

11 JUNI 2023 - HEDEN

  • do 07 sep 2023
  • Via Brabantica 2.4
  • Mechelen-Grimbergen
ov
125km
wandelen met bolderkar
15km
menu

Met de tram naar Rotterdam Centraal

Trein naar Mechelen

Camino van Mechelen naar Grimbergen met bolderkar.


wandelroute

icon belevenis

Vreemd, als je vanuit de internationale trein het station verlaat, dan lijkt het wel of je gelijk de stad uit gestuurd bent! Je staan aan de achterkant van het station, en het is een lange weg naar de voorkant, buitenom. Het was een beetje improviseren om op de Via Brabantica te komen.


Maar, vrij snel was het ook weer een mooie maar saaie wandeling.
Huizen, huizen, huizen. En dan opeens smalle paadjes.


Ik was hier met bolderkar, de kampeeruitrusting is te zwaar voor de rugzak. En soms moet je dan met vele zuchten de kar een smal steil paadje omhoog zeulen. En hobbeldehobbel over een door tractoren hobbelige landweg trekken.


Gelukkig was het al dagen droog. Het lijkt me geen doen om over dit pad te lopen als het flink geregend heeft.


icon belevenis

Later was er een verkortingspaadje, waar doornige struiken stonden. En jahoor er bleek zo een doorn een lek veroorzaakt te hebben. Gelukkig was het niet ver meer naar de camping van Grimbergen. En gelukkig is het te doen om met een leeg bandje, zelfs met bagage te rijden, nadat ik de doorn verwijdert heb.


De campingbaas verwees me naar een fietsenwinkel ca. 3 km lopen van de camping. Heb snel de bagage ergens neergelegd waar ik later de tent zou kunnen opzetten, en ben naar die winkel gelopen. Was een driekwartier voor sluitingstijd binnen.


De creativiteit van de Vlaming die ik de kar liet zien! Hij had er veel zin in om me gelijk te helpen. Het binnenbandje hadden ze liggen. Nu de buitenband eraf halen..... En, hij schrok toen hij een deuk in het velgje trok, zoals mij ook was overkomen bij de restauratie! Ohh, das niks zei ik, met een hamer klop je hem weer recht!


Wauw, hij voelde zich gelijk erg op zn gemak, en we hadden een leuk gesprekje over wat ik aan het doen ben. Je bent van Rotterdam naar hier gelopen? Er is hier een doorgaand wandelpad dat helemaal naar Spanje loopt? Ja, zei ik en er zijn gekken die dat nog doen ook.


Kwam er een knaap naar hem toe met een ebike accu. Nee, zo kunnen we die niet aannemen. Die persoon kwam eerder met de accu naar hun toe. Had de accu open gemaakt om zelf die kleine dingen aan de binnenkant de vernieuwen. Maar een geopende accu inruilen voor een nieuwe dat kon niet.
Ik begreep dat ze daar inderdaad accus inruilen voor gerepareerden. Had ik nog nooit van gehoord in nederland!


Afijn, het bandje werd gerepareerd, en ik kon terug naar de camping, de tent opbouwen en daarna een klein wandelingetje naar de friettent. Heerlijke frieten en heerlijk stoofvlees. Heb daar heerlijk geslapen.