route
route
empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3 empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3

Jacobus' Jacobsroute

11 JUNI 2023 - HEDEN

  • za 16 sep 2023
  • Via Brabantica 2.8
  • Itter-Nijvel
wandelen met bagage
9km
ov
178km
menu

wandelroute


Van het hotel in Itter gewandeld naar station van Nijvel, met een rugzak voor 3 nachten hotelverblijf.


Met de trein van Nijvel naar Mechelen, overstap op de trein naar Rotterdam.


Met de tram naar huis.icon belevenis

Gisteren heb ik in een echt restaurant gegeten. Stond goed aangeschreven bij Google. Geen fritestent in de buurt, wel een italiaans restaurant, en ik dacht, laat ik het risico eens nemen.

Er stond pizza op het menu, en ik dacht daar kan niets fouts aan gaan! Mooi mis. De pizza was wel groot, maar ook groots vies! Ik denk dat ze deze kopen bij Carrefour ofzo, ze bewaren in de koelkast, en dan opwarmen in de magnetron. Beetje kaasschrapsel er overheen. Alstublieft meneer, een pizza met gorgonzola. Gelukkig was hij wel steriel, want geen problemen 's nachts. Een simpel broodmaaltijd smaakt stukken beter!


Vannacht heerlijk geslapen in dit hotel. Hier wisten ze dat er een Santiago route langsliep. Wat op zich niet gek is, want er zijn niet veel hotels op dit traject.


icon belevenis

Vandaag alweer een wandeling met weer veel lintbebouwing, maar toch ook stukken met natuur. Wat heet natuur, natuurlijk veel boerenbedrijven met velden vol gewassen. Is dit de huidige natuur?


Nijvel, Gertrudiskerk Kwam heerlijk op tijd aan in Nijvel. Heb een paar rondjes gelopen rond de beroemde kerk, maar helaas, geen toegang gevonden. Ze waren blijkbaar aan het verbouwen. Alle deuren en deurtjes waren dicht.icon gedachten

Overpeinzing tijdens het lopen:


Het uitzicht is prachtig.

Maar ja, het is dus ook heuvelachtig, en dat is voor een vlakkelander als ik, soms toch wel moeilijk:

Heuveltje op, heuveltje af.

Heuveltje op is zwaar, dan loop ik 2 km per uur, wacht regelmatig eventjes uithijgen.

Heuveltje af is ook zwaar, dan moet je alles weer afremmen, alleen hoef ik daar niet zoveel te wachten,
dan kan ik wel doorlopen.

En toch ik vind het heerlijk om hier rond te wandelen.

Dit is een heel klein weggetje, en dat is het even...


icon belevenis

In Nijvel was het maar een klein stukje lopen naar het station, waar al een trein klaarstond, die richting Mechelen ging.


Een levendige trein, want stoppen bij ieder stationnetje, en met veel plaatselijke en onverstaanbaar sprekende Vlamingen.


De controle is geweest. En de controleur vond het kaartje goed...


Nijvel is het einde van de Via Brabantica. Vanaf nu wandel ik op de Via Gallia Belgica. Kan ik me gaan uitleven met m'n frans!Coos' dagboek uit 1977-1978

suikerbieten