route
route
empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3 empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3

Jacobus' Jacobsroute

11 JUNI 2023 - HEDEN

  • ma 25 sep 2023
  • Via Gallia Belgica 3.3
  • Binche-Fauroeulx
auto
24km
wandelen
14km
fiets
14km
menu

Met de auto de fiets naar eindpunt van dagtrip gebracht, in Fauroeulx

De auto teruggebracht naar camping van Binche

Van de camping naar Fauroeulx gewandeld

Over een heel andere route van Fauroeulx teruggefietst naar de camping van Binche.

wandelroute
icon belevenis

Vandaag laat begonnen, want moest de route voor de fiets nog uitzoeken. En dus ook voor de auto. Nu was het fiets wegbrengen. Terugrijden met auto. Gaan wandelen, en aansluitend terug met de fiets. Rond half 1 begonnen met wandelen.


Zelf zoeken betekent veel langs bebouwing. Maar ook op de jacobsroute is er veel bebouwing, dus het kwam mij wel heel mooi uit dat ik toevallig op lunchtijd op een sluipwandelpad met uitzicht belandde, dat was genieten.


Daarvoor wel al een koekje met limonade gegeten natuurlijk. Met nougat soms. Ik vermeld het zelden, maar gedurende de dag eet ik toch wel 3 koekjes op.


13.45 Binche, Rue Saint Jacques Mijn wandelroute liep dwars door Binche. Door de oude stad. Het is een oude stad, met nog stevige omwalling tegen de vijand (uit de middeleeuwen??). En dan opeens het straatnaambordje Rue Saint Jacques. De officiƫle route loopt daar niet langs. Die loopt ook niet door het centrum. Jammer toch, want veel te zien.


Afijn, na de maaltijd weer een stuk bebouwde weg, maar aan het einde van de dag weer eens een smalle landweg zonder bebouwing. Is toch wel fijner om te wandelen.


icon gedachten

Mijn conclusie van vandaag is dat ik een 15km wandeltrip kan maken, met 15 km fietstrip.
En met wegbrengen van de fiets. Dan heb ik nog tijd om andere dingen te doen.
Gisteren die 20 km, na wegbrengen van de fiets, was veel te veel!


Het positieve is wel dat ik vandaag, de dag na een flinke vermoeidheid, en aansluitend een goede nachtrust, zomaar die 15 km heb gewandeld. En ik voel m'n spieren wel, maar ben niet over de top geweest. En daar moet ik meer rekening mee houden. Coos, niet teveel tegelijk willen doen.


icon belevenis

Het zoeken naar de fiets ging wel vlot, maar moet toch in de toekomst duidelijk markeren waar die staat, want stel je voor, na een flinke wandeling kan ik hem niet vinden... Moe, paniek vanwege die moeheid. Nee, toch maar beter aangeven waar die staat. Vandaag was ik slechts 1 kruispunt mis....


En dan op de camping lekker boeuf bourgignon gegeten met brood en vitaminedrank. Afgewassen. Het vuil weggebracht. (En nu 20.11 hoor ik de uil roepen.) Het kacheltje staat even uit. Is toch wel luxe; zonder kachel meer natuur; met kachel meer warmte....


De fiets heb ik al opgeladen en staat ook al in de auto! Morgen naar thuis.


icon gedachten

Die witte strepen in de lucht zijn van vliegtuigen. Het viel me op dat ze al na korte tijd uitdijen tot een breed vlak.


Hier is dus duidelijk te zien wat voor impact het vliegverkeer heeft op de zonnestralen die de aarde kunnen verwarmen.


Wat is nou beter:

Dat de zonnestralen worden tegen gehouden doordat die witte wolken voorkomen dat de aarde opwarmt?
Of is het beter dat er geen vliegverkeer is zodat de zonnestralen wel direct de aarde opwarmen???14.25 Binche