route
route
empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3 empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3

Jacobus' Jacobsroute

11 JUNI 2023 - HEDEN

  • ma 02 okt 2023
  • Via Gallia Belgica 3.4
  • Fauroeulx-Maubeuge
auto
78km
wandelen
17km
fiets
15km
auto
74km
menu

Met fiets in de auto van Bohain (Chambre d'Hôte) naar Fauroeulx, fiets onderweg in Maubeuge achtergelaten;

van Fauroeulx naar Maubeuge gewandeld;

van Maubeuge naar Fauroeulx gefietst;

met fiets in de auto terug naar Bohain.

wandelroute
icon belevenis

De reis van Rotterdam naar Bohain echt prima. Goed dat ik gekozen heb om langs de westkant van Brussel langs te gaan, want de andere kant bleek afgesloten te zijn vanwege een marathon. Chaos op de tegemoetkomende weg! Op mijn weggedeelte geen enkel probleem.


Geen probleem tot ik het stadje Bohain niet binnen kon komen! Bleek mijn toegangsroute precies aan de verste kant van het stadje te liggen. Het hele stadscentrum was in gebruik voor een groot marktgebeuren. Een andere omschrijving kan ik niet verzinnen. Aan alle straten van het centrum zijn aan weerskanten marktkramen opgesteld.


Het duurde ca 1 uur eer ik de juiste en enige weg om de gite te bereiken!! Truus, de GPS die ik in gebruik heb om de beste weg te vinden, wist niet meer de juiste weg aan te wijzen, want het laatste stuk weg tot de gite ging zelfs tegen het eenrichtingsverkeer in! Ze werd helemaal gek; U RIJDT TEGEN HET VERKEER IN!


Niemand aanwezig in de Chambre d'Hôte. Ben ik maar even om de hoek het stadje ingelopen. Bakkertje open echt brood gekocht. Hopelijk is zij ook op gewone weekdagen open, niet alleen op een feestzondag.


Brood teruggebracht naar de wagen, stond er een knaap op me te wachten.


Bohain, Chambre d'Hôte Na enig getelefoneer met de eigenaar werd er een deal gesloten.
Een deal, want de 45 eurokamer vond ik veel te klein. Geen faciliteiten. Alle faciliteiten om de hoek, echt om de hoek. Afijn er was wel een behoorlijke kamer, maar die kostte wel euro 55 per nacht! Dacht nog even alles af te zeggen, maar goed ik accepteerde deze kamer voor euro 55.
Let wel, dit was allemaal via die knaap afgesproken! Mocht de baas bij aankomst de prijs voor de kamer alsnog verhogen, dan vertrek ik onmiddelijk!!


Het marktgebeuren; Wat voor rotzooi er hier allemaal wordt aangeboden..... Alle spullen die via faillisementen verkregen zijn geeft deze markt nog jaren spullen. Schoenen uit jaar nul. Vele. Kleding uit verlopen tijden. Vele.


Maar al lopende zag ik meerdere bakkers. En een friterie. Dus verhongeren zal ik niet.

Nou, nu maar afwachten wat straks de baas gaat doen!

icon belevenis

Nu zit ik dus in Frankrijk. Vanuit de basis in Bohain wandel en fiets ik een paar dagen hier rond. De sfeer tijdens deze wandelingen en fietstochtjes is geheel anders dan in Wallonie.


Vandaag begonnen rond 09 uur met een tochtje met de auto. Door leuke plaatsjes, over niet te grote wegen. Soms 1 auto breed.


Bij de parkeerplaats van Carrefour, Maubeuge, geparkeerd, en de fiets neergezet. Nog even richting winkel, maar vanwege de grootte zag ik er vanaf om een antivliegenspuit te kopen.... Vanwaar een antivliegspuit? Ik deed een raam open, om wat frisse lucht binnen te halen, vlogen er een tiental bromvliegen de kamer in! Tussen de sponning raan muur zaten nog velle poppen te wachten tot zij aan de beurt komen om te gaan vliegen. Dat gebrom in de kamer is echt storend!


Leuk tochtje naar de plek tot waar ik de vorige keer ben gelopen. En vandaar wandelen, bij mooi weer, maar wel veel sluierbewolking. Hoe later op de dag het werd hoe warmer. Tot ca 18.00 uur was het 26 graden, waarna het flink begon af te koelen.


Afijn, een heerlijke, maar lange wandeling van ca 12 uur tot 18 uur. Onderweg 4 koekjes gegeten, met waterige limonade, en een stukje nougat. Het is een goede combinatie is om de spieren van energie te blijven voorzien.

icon belevenis


De fiets stond nog ongeschonden op de parkeerplaats. Het stoeltje op de fiets bevestigd helm op en op weg naar de auto. Het werd weliswaar steeds donkerder, maar ik kwam nog met licht aan bij de auto.


Niet gedacht dat ook die fietstocht na de vermoeiende wandeling, zoveel plezier gaf. Hele stukken had ik al gelopen. Maar nu de andere kant op was het ook erg leuk.


In de auto het laatste koekje gegeten, en in het donker terug naar de gite. Rond 21.00 uur kwam ik daar aan. Gegeten, en vrijwel direct slapen!


Het pad op de laatste foto hieronder was vroeger waarschijnlijk een soort smokkelpaadje. Een heel romantisch stukje wandeling langs dat beekje.15:06