route
route
empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3 empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3

Jacobus' Jacobsroute

11 JUNI 2023 - HEDEN

  • wo 04 okt 2023
  • Via Gallia Belgica 3.5
  • Maubeuge-Saint Remy du Nord
auto
61km
wandelen
13km
fiets
14km
auto
62km
menu

Auto met fiets van Bohain aar Maubeuge gereden, fiets in Saint Remy du Nord gestald.

Gewandeld van Maubeuge naar Saint Remy du Nord.

Gefietst van Saint Remy du Nord naar Maubeuge grotendeels zelfde route.

Met de fiets in de auto van Maubeuge terug naar Bohain.

wandelroute
icon belevenis

Gister een rustdag! Kon ik mooi de routes voor morgen en verder klaarmaken.

Er was regen voorspeld. Maar de hoeveelheid viel erg mee. Ik wandelde op zoek naar de plaatselijke Intermarche. Hier wel de vliegenspray gekocht. Oh, en een hele goede bakker zit om de hoek. Het brood wordt gebakken terwijl je ernaar kan kijken in de winkel. Verser kan het niet....


icon gedachten

15:48 Gister een rustdag genomen, vandaag weer op pad.

Ook deze dag vond ik zowel het wandelen, als het fietsen heel fijntjes. Je kunt zeggen dat dit keer de omgeving erg saai was. Hoe komt het dan dat ik toch heerlijk gewandeld, en gefietst heb?


Tachtig procent van vandaag bestond uit een jaagpad, langs een oud kanaal. Beide oevers bestonden veelal uit hoge muren.


Ook kwam ik langs oude, maar nog steeds werkzame fabrieken. O.a. Saint Gobain, waar veel vlakglas wordt gemaakt. Die fabrieken mogen hier veel lawaai maken, want niemand heeft er last van, de wandelaar, en fietser uitgezonderd!


De overige twintig procent van de wandeling ging door stad. Niks te zien.

Dus de hele dag niks te zien..... En toch..... Gek, he?


icon belevenis

Ook vandaag was het eerst 1 uur rijden met de auto heen, en 1 uur terug. Door vele dorpen, waar je vaak maar 30km/uur mag rijden. Nou is het gekke, dat de heenweg wel leuk rijden is, maar dezelfde terugweg niet!! Moeheid, concentratie nodig.


18.45

De Onntrack staat op te laden. Dat ene kabeltje waarvan ik het vermoeden had dat die stuk was, heeft nu een innerlijke kortsluiting veroorzaakt. Het accuutje werd helemaal leeggezogen. En helaas, dit draadje is ook nodig om de GPS van voldoende licht te voorzien. Het dunne draadje dat ik bij me heb blijkt toch niet te voldoen, want het scherm wordt er te donker bij zonlicht. Morgen die langere dikkere draad maar aansluiten.


Vanavond magnetron gebruikt om die kant en klare maaltijd op te warmen. Gaat toch wel lekker met zo'n ding! Binnen drie minuten een door en door verwarmde maaltijd. Het smaakte wel, maar brood is nodig, om de saus op te nemen, en na de maaltijd om wat camembert binnen te krijgen. Bakje yoghurt. Kwartje appel. En nu drie uur later wil ik weer een broodmaaltijd hebben. Heel wat anders dan gisteren. Frieten met vlees aan een spies. Dat verzadigt beter.

18:45