route
route
empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3 empty traject_1.1 traject_1.2 traject_2.1 traject_2.2 traject_2.3

Jacobus' Jacobsroute

11 JUNI 2023 - HEDEN

  • ma 23 okt 2023
  • Via Gallia Belgica 3.8
  • Ors-Saint Souplet
auto
15km
wandelen
14km
fiets
13km
auto
26km
menu

Met auto + fiets van Bohain naar Ors, fiets onderweg in Saint Souplet neergezet.

Van Ors naar Saint Souplet gewandeld.

Van Saint Souplet naar Ors gefietst.

Met fiets in de auto van Ors naar Bohain gereden.


wandelroute
icon belevenis

De heenreis gister gaf geen problemen. Ik was rond 16 uur weer bij de Chambre d'Hôte in Bohain. Auto geparkeerd waar de baas me wilde hebben. Hond in de schuur opgesloten was heel blij dat er een mens kwam. Helaas voor hem, ik was geen mens die hem kon bevrijden. De sleutels lagen op de aangegeven gemakkelijk toegankelijk plek, ook goed voor elke dief, dus ook voor mij!


Gelijk een wandeling door het dorp gemaakt. De ene bakker was dicht. De andere ook. De supermarkt ook. Dus toen ik hier 3 weken geleden ook op zondag aankwam, met dat grote feest, was het een speciale dag waarop de winkels dus speciaal laat open mochten blijven. Gelukkig had ik genoeg brood tot morgenochtend, mits ik vanavond frites ga eten.....Geen probleem.

Na de wandeling was de baas aanwezig. Een korte begroeting, want hij was in gesprek met de knaap die me vorige keer de sleutels overhandigde. Lekker frites gegeten, en vroeg naar bed gegaan.

icon belevenis

Vanmorgen alles gereed gemaakt voor de dagtocht, maar eerst naar de bakker. De ene bakker is blijkbaar ook op maandag dicht. Maar ik wist de andere te vinden. Eten, brood voor onderweg maken, en op weg. Het was windstil en frisjes. Van 7 tot 9 graden. Fiets neergezet, en met auto naar vertrekpunt gereden.


Ca 11.15 gestart met lopen. Hoewel het droog was, paraplu mee.
De route klopte niet. Moest ergens een spoor oversteken, maar daar was echt geen oversteekplaats. Intussen een diarree aanval, maar ik zal je de details besparen.


Hoewel, voor als je echt wil weten hoe dat gaat, toch hier een beschrijving van de bijkomende problemen: (Kan je niet tegen poepverhalen: Naar de volgende alinea verdergaan.)

Ik voel het eigenlijk al even aankomen. Er gaan bubbels langs de buik, meestal zijn dat gasbubbels, maar nu voor mij duidelijk vaste/vloeibare bubbels. En dan begin ik al te zoeken naar een geschikte plaats om het los te laten. Maarja, soms..... Afijn, nu vond ik een stuk wei, langs de rijsporen waar ik terecht kon. Maar, helaas, alles uitkledend kwam het al los, dan is het echt niet te houden van de pijn, en laat ik het los. Onderbroek ook nat..... Die moet dan ook schoongemaakt worden; eerst over het gras, dan met water, en dan de handen afspoelen, natte onderbroek wegmoffelen, en zonder onderbroek verder wandelen, en hopen dat dit de laatste keer is vandaag!


Daarna liep ik een stukje terug over dat pad naar op een privé terrein om te zien of er daar misschien de oversteek was. Nee, maar de eigenaresse kwam kijken wat ik te zoeken heb. Probeerde te verklaren dat er volgens mij hier een oversteekplaats moet zijn. De man kwam erbij, deze moest zeker 90 jaar zijn. En die maakte duidelijk dat er hier niks is. Als ik de weg die ik al volgde verder ga, kan ik bij een splitsing naar rechts over de rails lopen. Nou. Vond een paadje. Steil het talud van het lager gelegen spoor af. En aan de andere kant steil het talud weer op. Zonder paraplu als wandelstok was dat laatste me niet gelukt. Steil en glibberig...


Afijn, daar was een GR-routeaanduiding. Dus die volgen dan maar. Helaas, eerst de verkeerde richting. Moest omkeren.
Maar het was een erg leuke wandeling door een afgelegen, eenzaam bos, over een prachtig paadje, langs een militair terrein. Ergens aan de rand van het bos met groots uitzicht gegeten. En weer verder.Dit bleek het juiste traject te zijn.


icon belevenis

Le Cateau-Cambrésis, kerk In de stad Le Cateau Cambrésis de kerk bezocht. En daar begon het eerst te druppelen. De druppels werder groter tot het na een kwartiertje echt regende. De paraplu hield alles droog. Bij windstil weer is die plu heerlijk. Maar hij wordt wel zwaar op den duur..... Uurtje regen kan. Twee? Pijnlijk.


Maar kwam op tijd bij de plek waar de fiets ongeveer moest staan. Laat er een stukje daarvoor nou een mooi afdakje op me staan te wachten tot ik m'n motorregenbroek en jas kon aantrekken. Lekker droog.


Fiets gevonden, en ja van fietsen in de regen wordt je nat.... Goede regenkleding houdt je droog
Auto gevonden. Boeltje ingeladen, kachel hoog aanzetten, airco erbij, en voor ik bij de supermarkt in Bohain kwam voelde ik me weer comfortabel.


Spullen gekocht. Ook hier is mijn favoriete aardbeienjam niet te krijgen. Ook alleen maar die dure... (Ik denk dat eerst de Polen geen aardbeien meer naar de fabriek stuurden, en daarna de Oekrainers vanwege oorlog ook niet meer. Is maar een gedachtengangetje hoor!)


Bij de auto bleken de ramen aan de binnenkant flink te beslaan vanwege al dat nats wat er binnen kwam... Maar de airco wist ze alweer schoon te blazen voordat ik van de parkeerplaats afreed.
Klein stukje tot Gite. Eten rusten, en dan dit verhaal schrijven!

icon gedachten

Het wandelen in de regen bij windstil weer is te doen.
Maar wat als er gerust moet worden??
Of gegeten??

Fietsen in de regen is ook al geen probleem, dankzij de goede regenkleding.

Voor morgen en overmorgen wordt er ook weer regen voorspeld.

Ik ga toch maar gewoon m'n plan afwandelen, en ik zie wel hoe het gaat lopen.Saint Souplet